Odlučio sam da ipak malo aktualiziram neke teme koje me muče...bilo one vjerske, društvene ili političke naravi. Zapravo je riječ o sklopu crkveno-društveno-političke tematike.
Još ću na kraju ispasti kao naš “poznati” bjelovarčanin B.S. sa svojim “pamfletima”, no ipak neće biti tako jer ja ću pisati realno i o stvarnim događajima sa ljudskim licem, ma kakvo god ono bilo.
Božić je za nama, no nekima od nas ostao je gorak okus polnoćke u župnoj crkvi. Zašto? Oni koji su čitali predhodni članak znat će o čemu je riječ, dok ni koji još to nisu neka ga pročitaju. Da, opet je riječ o sakristiji! Dakle, moj prijatelj (jedan od onih akivnih vjernika) krenuo na polnoćku. Znajuć da će biti gužva u donjem brodu crkve krenuo je kroz sakristiju, pa se nadao da će stati negdje pored oltara gdje nije gužva. Dođe on do ulaznih vrata u sakristiju kad ono zaključano! Kuca...nitko ništa. Počinju pristizati i djeca koja su glumila u prikazu o rođenju Isusa. Kucaju… no i dalje ništa. Nakon par minuta kucanja po vratima začuje se otključavanje, vrata se malo odškrinu, ugledaju na čas mrko lice stanovitog crkvenog odbornika i bum - vrata se zatvore i zaključaju! Prijatelj i djeca zbunjeno ostadoše na hladnoći… Moj prijatelj opet pokuca, a s unutrašnje strane uzvrati mu se kucanjem koje se nastavilo još nekoliko minuta nakon čega je moj prijatelj odustao.
I što sada reći? Zabavna pričica, istinita! Mene je nasmijala, no i rastužila i zgrozila. Zašto? Pa zar ne vidite poveznicu sa jednom biblijskom pričom. Da, priča o rođenju Isusa! Josip i Marija su bili ti koji su kucali i nije im bilo otvoreno. Njih dvoje isto tako je stajalo na hladnoći i kucalo na vrata konačišta. Ljudi su odškrinuli vrata i isti čas zatvarali. Zar nije ironično to što se dogodilo mom prijatelju da se i davnih dana (u isto vrijeme!) dogodilo još nerođenom Isusu i njegovim roditeljima? Oni nisu primljeni u naše kuće, a moj prijatelj nije primljen u kuću Božiju!?
Što više na kraju reći? Razmislite malo svi o tome kad Vam netko pokuca na Vaša vrata i zamoli da ga primite…
A tebi dragi prijatelju želim obilje zdravlja, sreće i blagostanja za Božić i da te sve moje najbolje želje prate u novoj 2008. godini.