Forum Početak  >  Grad  >  Pravna država my a...!?!  >  Vijesti iz "biskupije"; ili ako Vam je draže: Tjedne propovijedi

Vijesti iz “biskupije”; ili ako Vam je draže: Tjedne propovijedi
Postano: 28. Prosinac 2007 01:01   [ Ignoriraj ]  
Administrator
Rank
Ukupno postova:  5
Registriran  09-12-2007

Odlučio sam da ipak malo aktualiziram neke teme koje me muče...bilo one vjerske, društvene ili političke naravi. Zapravo je riječ o sklopu crkveno-društveno-političke tematike.
Još ću na kraju ispasti kao naš “poznati” bjelovarčanin B.S. sa svojim “pamfletima”, no ipak neće biti tako jer ja ću pisati realno i o stvarnim događajima sa ljudskim licem, ma kakvo god ono bilo.
Božić je za nama, no nekima od nas ostao je gorak okus polnoćke u župnoj crkvi. Zašto? Oni koji su čitali predhodni članak znat će o čemu je riječ, dok ni koji još to nisu neka ga pročitaju. Da, opet je riječ o sakristiji! Dakle, moj prijatelj (jedan od onih akivnih vjernika) krenuo na polnoćku. Znajuć da će biti gužva u donjem brodu crkve krenuo je kroz sakristiju, pa se nadao da će stati negdje pored oltara gdje nije gužva. Dođe on do ulaznih vrata u sakristiju kad ono zaključano! Kuca...nitko ništa. Počinju pristizati i djeca koja su glumila u prikazu o rođenju Isusa. Kucaju… no i dalje ništa. Nakon par minuta kucanja po vratima začuje se otključavanje, vrata se malo odškrinu, ugledaju na čas mrko lice stanovitog crkvenog odbornika i bum - vrata se zatvore i zaključaju! Prijatelj i djeca zbunjeno ostadoše na hladnoći… Moj prijatelj opet pokuca, a s unutrašnje strane uzvrati mu se kucanjem koje se nastavilo još nekoliko minuta nakon čega je moj prijatelj odustao.
I što sada reći? Zabavna pričica, istinita! Mene je nasmijala, no i rastužila i zgrozila. Zašto? Pa zar ne vidite poveznicu sa jednom biblijskom pričom. Da, priča o rođenju Isusa! Josip i Marija su bili ti koji su kucali i nije im bilo otvoreno. Njih dvoje isto tako je stajalo na hladnoći i kucalo na vrata konačišta. Ljudi su odškrinuli vrata i isti čas zatvarali. Zar nije ironično to što se dogodilo mom prijatelju da se i davnih dana (u isto vrijeme!) dogodilo još nerođenom Isusu i njegovim roditeljima? Oni nisu primljeni u naše kuće, a moj prijatelj nije primljen u kuću Božiju!?
Što više na kraju reći? Razmislite malo svi o tome kad Vam netko pokuca na Vaša vrata i zamoli da ga primite…
A tebi dragi prijatelju želim obilje zdravlja, sreće i blagostanja za Božić i da te sve moje najbolje želje prate u novoj 2008. godini.

Postano: 29. Prosinac 2007 13:55   [ Ignoriraj ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  162
Registriran  09-05-2007

Hvala Vjerniku na propovjedi...evo u očekivanju novih komentara i daljnih propovjedi :-)

Postano: 05. Siječanj 2008 00:27   [ Ignoriraj ]   [ # 2 ]  
Administrator
Rank
Registriran  09-12-2007

Lijepi pozdrav svim forumašima...danas ću biti kratak i blag...upravo odgledao najavu za vijesti u ponoć na nacionalnoj televiziji...i što kažu...ušli su u koaliciju sa hadezeom haseles i haeses i Ivo popusti zahtjevima te nam odmah na početku donosinove zakone a da Vlade još nema. Dakle, što će se dogoditi-zabrana pušenja na javnim mjestima i opet dozvoljavanje vožnje sa iznad nula promila. Zanimljivo, vjerojatno prometne nesreće izazivaju ovi što puše u kafićima ili nekom javnom mjestu...da, moš’ mislit’! Nisam ni ja zagovornik pušenja, ali mislim stvarno… Bolje da ulazimo u automobil puni mirisa cigareta nego da nam bazdi iz usta tek nekoliko popijenih malih kratkih ili boca-dve-tri piva…

Postano: 13. Siječanj 2008 14:25   [ Ignoriraj ]   [ # 3 ]  
Administrator
Rank
Registriran  09-12-2007

Pozdrav svima!
Da Vam se opet malo javim, da vas malo zabavim…
Naime, u četvrtak u našem “visokotiražnom” bjelovarcu na sredini novina skoro pa preko dvije stranice pojavila se vijest o tome da jedan gospodin daruje svoje zemljište (kuća i okučnica) ni manje ni više nego crkvi sv.Terezije Avilske za prostore dekanata...ali pazite sada fore-zemljište je na području župe sv.Antuna, gospodin nije uopće vjernik (kako sam kaže-rijetko dolazi na mise), a pazite sada još veću provalu-župnik posjećuje ljude koje ne vidi dugo u Crkvi(?!) (mislim to je moj logični zaključak), i jedna od najvećih bedastoća koje sam u životu čuo-za zemlju mu se nudi milijoni kuna (zbog blizine srednjoškolskog centra i budućeg sportsko-rekreacionog kompleksa), a on će ju poslije smrti ostaviti samo tako župi sv.terezije Avilske?!!!??? Pa zar Vama ovo ne zvuči kao prodaja mjesta u Rju od strane župnika???!!! Meni itekao zvuči…
I sada se mogu upitati, s obzirom da je riječ o vremešnom stračiću koji bi mogao napustiti ovaj svijet uskoro, što će se dogoditi sa tim zemljištem? pa dobija ga dakle župa, a ašto se bude radilo sa tim zemljištem? Hm...pa nekako mislim da će biti jako brzo prodano za milijone kuna koje će otići naravno u “prave ruke"…
Da zaključim ovo moje malo nepovezano tipkanje… Ljudi, ugledajte se na stračića, dajte svoju zemlju i zaradite mjesto u Raju...bar što se tiče župnika…

Postano: 23. Siječanj 2008 16:38   [ Ignoriraj ]   [ # 4 ]  
Administrator
Rank
Ukupno postova:  1
Registriran  11-04-2007

Oni nisu primljeni u naše kuće, a moj prijatelj nije primljen u kuću Božiju!?

Razmisli malo još, možda se počmeš pitat jeli to stvarno “kuća Božja”. smile

Postano: 26. Siječanj 2008 10:45   [ Ignoriraj ]   [ # 5 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  162
Registriran  09-05-2007

Pozdrav svima!!! Pa koliko znam trebala bi biti Božja kuća...ali napisima Vjernika počinjem sve više sumnjati u to…

Postano: 07. Prosinac 2009 11:39   [ Ignoriraj ]   [ # 6 ]  
Administrator
Rank
Registriran  09-12-2007

Poštovani moji…

...Biskupija je proglašena od Pape!
Bijah na misi ove nedjelje i na kraju mise župnik započe sa hvalospjevima i sličnim stvarima… Uh da, nije više župnik nego “katedralski župnik”?! I ljudi kao ovce na kraju tog hvalospjeva zapljeskali ovom ostvarenju. No da li je to zbilja ostvarenje?! Po meni nije. Zašto? Zgrada Državnog arhiva poklonjena je Crkvi. Arhivu je dopušteno korištenje do dana kada će naći drugi smještaj, ali naravno uz naknadu Crkvi. Što to znači? Država plaća Crkvi, a pogodite tko plaća Državi da namiri dugove?! Mi! Zbilja smo jadna i bijedna Država kada na takav način uređujemo odnose Crkva-Država.
I što još ima novo u novim biskupskim dvorima? Novo je to da je kupljen novi auto. Novo je to da će se na zemlji ispod crkvenog dvorišta (vlasništvo Crkve) navodno graditi stanovi. Ma ima u našoj maloj biskupiji novosti… vjera se svela na materijalno…

Do sljedećeg puta…

Lijep pozdrav i sretni Vam svima božićni i novogodišnji blagdani