Forum Početak  >  Grad  >  Pravna država my a...!?!  >  Crkva ili pojedinci u Crkvi?

Crkva ili pojedinci u Crkvi? 
Postano: 09. Prosinac 2007 14:46   [ Ignoriraj ]  
Administrator
Rank
Ukupno postova:  5
Registriran  09-12-2007

Ne tako davno svi smo načuli u Bjelovaru da postoji mogućnost da dobijemo biskupiju...zamislite, pita vas netko iz nekog drugog dijela Hrvatske gdje živiš, a ti mu na to odgovoriš: “ u Biskupiji Bjelovar"… No sada me muči ono nešto vezano uz to...Kako? Kada? Zašto baš Bjelovar, a ne Čazma (ima i povijest biskupije, a bome i smještajne kapacitete...)?! Hm… da razmislim malo o ovom pitanju...odgovor je zapravo jednostavan-novac, a čini se i zemlja… Kako sada zemlja? Da znam da nismo u srednjem vijeku ili u nekom feudalnom dobu, ali zemlja u samom središtu grada koji je u procvatu...hmm...zanimljiva pomisao. Dakle, što se događa-iseljavanje Arhiva, Croatia osiguranja, Glazbene škole...kompletni blok oko crkve postaje crkveno vlasništvo...zgodno u svakom slučaju...za njih, ne za nas s obzirom da nismo baš tako velika župa i da vjernici “nestaju” iz crkve.
Zašto sada sve to...pa ako je to super zar se određeni svećenik može i bahato ponašati (kao da je budući biskup?!)? Pa mislim da ne...Zašto bahato, pitate se? Pa na ne tako davnoj misi na kraju je održan govor u kojemu se brani zadržavanje ljudima u sakristiji. da, shvaćamo mi svi da je to prostor za pripremu svećenika, ali opet napasti nekoliko roditelja sa malom djecom (koji su, uzgred rečeno, aktivni vjernici još od malih nogu) koji tamo borave za vrijeme euharistije i slušaju tu istu?! Mislim da to baš nema nekog smisla...I na kraju još izreći da je to odluka svih svećenika...mislim da se tu nešto čudno događa… A što bi se moglo dogoditi takvom načinu ophođenja (da ne nabrajamo još neke čudne postupke svećenika)? Pa može se dogoditi da ljudi odu iz takve crkve i odu u neku drugu u gradu… Sada bi se trebalo zapitati onda je li Crkva kriva ili pojedinac u Crkvi? Mislim da je odgovor jednostavan…

Postano: 10. Prosinac 2007 00:03   [ Ignoriraj ]   [ # 1 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova:  27
Registriran  25-09-2007

Odličan post, to je prava realnost oko nas. I u mom kraju nije drugačija situacija. Vrijeđanje ljudi, bahatost, razni prohtjevi i zahtjevi, čak se usudio dignuti ruku na djecu. I oni bi nas trebali uputiti na put bez grijeha.

Postano: 10. Prosinac 2007 13:54   [ Ignoriraj ]   [ # 2 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  162
Registriran  09-05-2007

Znam o čemu i kome je riječ...na žalost čitav grad zna što se događa...smiju se, ogovaraju… i da pitamo se, pitamo…

Postano: 12. Prosinac 2007 00:59   [ Ignoriraj ]   [ # 3 ]  
Jr. Member
RankRank
Ukupno postova:  43
Registriran  30-08-2007

ajmo ovako makar sam iso na vjerunauk i ucio o bogu i crkvi sve je to prekrivanje istine pola o crkvi se nezna popovi i ostala branda gledaju ljude sa viska posto su oni boziji sluzbenici da to tako kazem…
prvo nevjerujem u boga do god nevidim neko cudo stila kak je mojsije rasirio more na dva dijela ili rijeku sve jedno…

ova tema je cista pisurija posto ramzisljanja i vjerovanja razlikuju se od covjeka do covjeka ali kad pogledam malo krscansku vjeru i ostale vjere druge su totlano zanimljive za razlike od ove vjerujem u jednog boga bla bla i tako sto se tice toga…

a ovo da bi bjelovar bio biskupija daj molim te covjece ko bi to zao biskupija bjelovar… mi smo jos iz daleke povjesti grad vojske jos nam sam fali da imam u nazivu biskupija mislim gluposti

Potpis 

If a man builds a thousand bridges and sucks one cock to the world he is not a bridge builder but a cock sucker

Everyone’s like Grimy this, Grimy that. Grimy’s me bro, let me be me.

Postano: 22. Siječanj 2008 23:36   [ Ignoriraj ]   [ # 4 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova:  3
Registriran  22-01-2008

čuo sam za formiranje biskupije, ima tu nešto,
http://m-terra.blogspot.com

Potpis 

crobloger sa http://bjelovar-cro.blogspot.com

Postano: 05. Veljača 2008 22:58   [ Ignoriraj ]   [ # 5 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova:  2
Registriran  05-02-2008
Vjernik - 09. Prosinac 2007 14:46

.. Sada bi se trebalo zapitati onda je li Crkva kriva ili pojedinac u Crkvi? Mislim da je odgovor jednostavan…

Uopće nije jednostavan..
Btw..oko toga se “lome koplja”..i na sociološkim katedrama, a ne samo na forumima..
My opinion je da “društveno boravi u privatnom”..( nema smisla da navodim citamena..nitko ga ne poznaje..), dakle: institucije institucionaliziraju...pojedinci su “marionete..

No, da skratim: crkva ( “otkud riba smrdi? od glave..") je kriva..