FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 2.dio

grad-bjelovar.com
 

Bjelovar

 
Portal Bjelovar Bjelovar
Osvježeno
17:06
Stu
2018
21

Bjelovar › Vijesti › Blog › Za promišljanje › FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 2.dio

Bjelovar Edme-algebra-811x125
Bjelovar Educirajme-vizuali-3-portal-jedinstveni
Bjelovar Portal web banner 811x185 epripreme
Bjelovar Appportal
Novi Koncept
 
 
Najnoviji videi
 
Bjelovar Nepogrešivi strijelac Miran Maričić Nepogrešivi strijelac…
Samo ime Mirana…
Bjelovar ePlac.eu ePlac.eu
ePlac.eu Inovativna…
Bjelovar Klizalište Bjelovar Klizalište Bjelovar
kako bi trebalo izgledati klizalište…
Bjelovar Hackathon < Code for Bjelovar /> Hackathon < Code…
Prvi bjelovarski hackathon 
Recepti
Zimska jabukovača - Bjelovar, grad-bjelovar.com Zimska jabukovača
Donosimo ideju kako sami…
Palačinke s povrćem - Bjelovar, grad-bjelovar.com Palačinke s povrćem
Fino i brzo!
Punjeno pile - Bjelovar, grad-bjelovar.com Punjeno pile
Fino,sočno, punjeno…
Čarobni krašuljci - Bjelovar, grad-bjelovar.com Čarobni krašuljci
Slatko!
Igre, igrice
Povezani članci
Zadnje vijesti
Predstavljamo:

 

 

 

 

 
02
 
05.2017

FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 2.dio

JAVNI POZIV TEHNIČKOM ŽUPANU I TEHNIČKOM GRADONAČELNIKU
FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 2.diofoto: bjelovar.hr
 

Gospodo istinu na vidjelo!

Kako ste već mogli vidjeti naš dugo najavljivani feljton o Bjelovarskom sajmu i obmanama koje se o njemu plasiraju u javnost započeli smo prošli tjedan na način da smo prikazali video u kojem Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma, predstavlja svoju kandidaturu za gradonačelnika. Zašto je to zanimljivo? Pa iz razloga što je tu izrečena prva neistina koju Davorin Posavac ponavlja od prvog dana svog imenovanja. Naime, čovjek govori da je radeći u prehrambenoj industriji, točnije u Dukatu napredovao u karijeri i došao do visoke menadžerske pozicije. Da je to čista obmana jasno se vidi iz odgovora iz Dukata koji smo objavili. U njemu stoji da je Posavac „napredovao“ do pozicije rukovoditelja logističkog centra, a to je pozicija prvog skladištara i/ili šefa voznog parka. Dakle, nikakav menadžer nego "skladištar" i/ili "dispečer"! Ovim nikako ne želimo omalovažiti te pozicije niti ljude koji ih obnašaju, nego samo ukazati na neistinu koju od prvog dana imenovanja ponavlja Davorin Posavac ali i župan Bajs koji ga je na tu poziciju imenovao. 
Nadalje vas podsjećamo da smo prije nešto više od mjesec dana u našoj kolumni „Za promišljanje“ iznijeli čitav niz argumenata iz javno dostupnih izvora kojima smo upozorili da hvalospjevi o poslovanju Bjelovarskog sajma koje Posavac i župan Bajs te manjim dijelom i gradonačelnik Korušec plasiraju po lokalnim medijima, ne drže vodu. Detalje o "uspješnosti" poslovanja pročitajte u kolumni pod naslovom "Je li uspješnost Bjelovarskog sajma fatamorgana?".
Da smo svojim promišljanjem pogodili „u sridu“ potvrdilo se prošli tjedan na sjednici Skupštine Bjelovarskog sajma. Za one koji ne znaju o čemu je riječ dajemo malo pojašnjenje. Skupštinu čine župan i gradonačelnik kao predstavnici vlasnika budući da je Bjelovarski sajam u 60 postotnom vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije i 40 postotnom vlasništvu Grada Bjelovara. Dakle sjednica Skupštine je zapravo sastanak župana Bajsa i gradonačelnika Korušeca s direktorom sajma. Prema informacijama provjerenim iz više izvora sastanak je protekao u nimalo ugodnoj atmosferi, a rezultat je taj da je Skupština odbila prihvatiti financijsko izvješće direktora sajma i pritom je zatražila izvanrednu neovisnu reviziju.
Da se kojim slučajem ovo dogodilo prije mjesec dana netko naivan možda bi još i mogao tumačiti da je poticaj Skupštini da istjera istinu na čistac stigao iz naše kolumne. No budući da se „vruća sjednica“ dogodila prošli tjedan posve je jasno da se koplja na njoj nisu lomila zbog želje za istinom i zabrinutosti za poslovanje, nego zbog političke borbe i predstojećih izbora. Naime, dojučerašnji partneri Bajs i Korušec danas su na suprotnim stranama i više nemaju iste političke interese. U želji da postane apsolutni vladar i uz Županiju preuzme kontrolu i u Gradu, Bajs je ohrabrio Posavca da se kandidira za gradonačelnika Bjelovara. Posavčeva kandidatura Korušecu je postala neprihvatljiva onog trenutka kada je postalo jasno da u Posavčevu timu nema mjesta za Korušecovu kandidatkinju Lidiju Novosel.
Od tog trenutka dojučerašnji partneri Bajs i Korušec postali su protivnici i upravo u tom svjetlu treba promatrati i već spomenutu odluku Skupštine. Na toj odluci prema našim informacija inzistirao je Korušec. Očito je odlučio iskoristiti poziciju i Posavcu na leđa natovariti breme koje će ga izbaciti iz izborne utrke. Prepoznajući u tome opasnost za sebe, iako nevoljko, Bajs je prema našim informacijama na kraju ipak podržao Korušeca i ostavio Posavca da se koprca u vlastitom blatu.
U tom mulju jedini je problem što se cijela ta borba odvija daleko od očiju javnosti. I Bajs i Korušec u ovom trenutku svoje dužnosti obnašaju samo tehnički i nikom ne polažu račune jer su, podsjećamo, i Županijska skupština i Gradsko vijeće već raspušteni. 
O svim dvojbenostima u poslovanju Bjelovarskog sajma pokušali smo dobiti pismeno očitovanje njegovih vlasnika Županije i Grada, točnije župana Bajsa i gradonačelnika Korušeca , ali oni su se na sve naše upite oglušavali upućujući nas na upravu Sajma. Ni od direktora Posavaca do današnjeg dana nismo dobili niti slova na sve naše upite. Upravo zbog tih činjenica, a u ime interesa javnosti, sebi dajemo za pravo da ovim putem od tehničkog župana i tehničkog gradonačelnika zatražimo javno očitovanje o stanju na Bjelovarskom sajmu. Tražimo da javnost upoznaju s razlozima zbog kojih su odbili financijsko izvješće i zatražili izvanrednu neovisnu reviziju. Podsjećamo da su i jedan i drugi doskora hvalili i podržavali Posavca i stoga su dužni javnosti obrazložiti zašto je sada izostala ta podrška. Budući da je riječ o odbijanju financijskog izvješća lako je moguće da je problem u trošenju sredstava za marketinške usluge. Naime, gradski kuloari već duže bruje o sumnji da je Posavac plaćajući marketinške usluge za potrebe sajma platio i dio troškova svoje i Bajsove kampanje. To je dodatni razlog zbog kojeg su tehnički župan i tehnički gradonačelnik dužni se očitovati javnosti.    

Na očitovanje pozivamo i sve političke stranke koje su participirale bilo kao pozicija ili opozicija u Županijskoj skupštini i Gradskom vijeću. Bjelovarski sajam je tvrtka od velike važnosti za cijelu županiju i sve njene građane i nitko nema pravo prešućivati bilo što o njezinu poslovanju. Tim više što smo svi skupa naučili lekciju na slučaju Elektrometala u kojem smo zbog šutnje i zakašnjele reakcije izgubili stotine milijuna kuna i dvjestotinjak radnih mjesta. Stoga gospodo istinu na vidjelo! 
Ovim završavamo drugi dio našeg feljtona o Bjelovarskom sajmu. Treći nastavak priče slijedi za 48 sati kada ćemo se detaljnije pozabaviti „rekordima“ s kojima su se direktor Sajma i njegovi politički pokrovitelji do sada hvalili.

Objavio: marketing@grad-bjelovar.comgrad-bjelovar.com, vlastita kolumna
  • Bjelovar foto: bjelovar.hr
Vijest se nalazi u:

 
Bjelovar Saša Pjanić
Bjelovar Dsc 0884
Bjelovar  11r0029
Bjelovar  11r0043
Bjelovar  11r0044
Bjelovar  11r0045
Bjelovar Ds
Bjelovar Dsc 0882
Bjelovar Dsc 0885
Bjelovar Dsc 0893
Bjelovar Dsc 0894
Bjelovar Dsc 0904
Bjelovar Dsc 0941
Bjelovar Img 8563
Bjelovar Img 8564
Bjelovar Img 8568
Bjelovar Img 8573
Bjelovar Img 8575
Bjelovar Img 8581
Bjelovar Img 8584
Bjelovar Img 8585
Bjelovar Kb krivulje page 08
Bjelovar Kb krivulje page 10
Bjelovar Kb krivulje page 12
Bjelovar Kb krivulje page 14
Bjelovar Korice vanjska krivulje
 
Dan Grada BjelovaraTerezijana 2018
 
grad-bjelovar.com preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - grad-bjelovar.com
 
 
Jeste li upoznati sa novim načinom obračuna komunalnih naknada u Bjelovaru?
  •   Da, sve mi je jasno
  •   Da, i ništa mi nije jasno
  •   Ne, ne znam ništa o novom obračunu komunalnih naknada
 
 
#ZapadniBjelovar

 

 

 

 

 

Bjelovar › Vijesti › Blog › Za promišljanje › FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 2.dio