FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 3.dio

grad-bjelovar.com
 

Bjelovar

 
Portal Bjelovar Bjelovar
Osvježeno
10:07
Lis
2018
16

Bjelovar › Vijesti › Blog › Za promišljanje › FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 3.dio

Bjelovar Educirajme-vizuali-3-portal-jedinstveni
Bjelovar Ogi 811x185
Bjelovar Portal web banner 811x185 epripreme
Bjelovar Portal web banner 4 811x185
Bjelovar Appportal
Bjelovar Ognjen vukojevic
Novi Koncept
 
 
Najnoviji videi
 
Bjelovar Nepogrešivi strijelac Miran Maričić Nepogrešivi strijelac…
Samo ime Mirana…
Bjelovar ePlac.eu ePlac.eu
ePlac.eu Inovativna…
Bjelovar Klizalište Bjelovar Klizalište Bjelovar
kako bi trebalo izgledati klizalište…
Bjelovar Hackathon < Code for Bjelovar /> Hackathon < Code…
Prvi bjelovarski hackathon 
Recepti
Zimska jabukovača - Bjelovar, grad-bjelovar.com Zimska jabukovača
Donosimo ideju kako sami…
Palačinke s povrćem - Bjelovar, grad-bjelovar.com Palačinke s povrćem
Fino i brzo!
Punjeno pile - Bjelovar, grad-bjelovar.com Punjeno pile
Fino,sočno, punjeno…
Čarobni krašuljci - Bjelovar, grad-bjelovar.com Čarobni krašuljci
Slatko!
Igre, igrice
Povezani članci
Zadnje vijesti
Predstavljamo:

 

 

 

 

 
04
 
05.2017

FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 3.dio

Gospodo napuhivači čekamo da nas demantirate!
FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 3.dioBs 98
 

Kako smo i najavili nastavljamo s našim feljtonom o Bjelovarskom sajmu i neistinama koje o njemu u javnost plasiraju direktor Davorin Posavac i njegovi politički pokrovitelji, prije svih Damir Bajs. Zašto to radimo? Pa iz jednostavnog razloga što je tvrtka Bjelovarski sajam d.o.o. Bjelovar u vlasništvu svih građana ove županije i nitko nema pravo obmanjivati javnost i prikazivati uspješnost na neistinitim podacima. Uz to na ovaj način želimo izazvati reakciju kako nam se svima ne bi ponovio slučaj Elektrometala u kojem su građani Bjelovara bili vlasnici četvrtine ukupne vrijednosti. Zbog izostanka pravovremene reakcije gradske vlasti tamo je izgubljeno više stotina milijuna i dvjestotinjak radnih mjesta. Bjelovarski sajam ima puno manju vrijednost od Elektrometala ali svejedno nitko nema prava poigravati se s imovinom svih nas ma kolika njena vrijednost bila.
Prije dva dana objavili smo informaciju o tome da je Skupština Bjelovarskog sajma koju čine župan i gradonačelnik kao predstavnici vlasnika, odbila financijsko izvješće direktora Posavca i zatražila izvanrednu neovisnu reviziju. Svi koji prate događanja na lokalnoj političkoj sceni prepoznaju da se tu radi o političkoj borbi u kojoj Korušec pokušava iz izborne utrke izbaciti Posavca. No, budući da župan i gradonačelnik trenutno nikom ne polažu račune jer su Županijska skupština i Gradsko vijeće raspušteni zbog skorašnjih izbora, zatražili smo njihovo javno očitovanje o razlozima odbijanja financijskog izvješća. Uz to zatražili smo i očitovanje svih političkih stranaka koje su sudjelovale u radu Županijske skupštine i Gradskog vijeća Grada Bjelovara kao vlasnika sajma. Dok čekamo očitovanja ne želimo iznevjeriti vlastita obećanja. Obećali smo vam nastavak priča i zato idemo dalje. 
Kako smo i najavili, u ovom nastavku pozabavit ćemo se "rekordima" sajma, točnije napuhanim i neistinitim podacima koji se kroz naručene i plaćene PR tekstove plasiraju po lokalnim medijima. Dakle, krenut ćemo od izložbenog prostora. Direktor sajma koristeći se igrom riječi hvalio se da je rasprodan sav izložbeni prostor na 235.000 m² sajamskog prostora. Prema podacima iz zemljišnih knjiga sajam zajedno s parkirališnim prostorom zauzima ukupno površinu od oko 200.000 m². Što se tiče samog izložbenog prostora podaci kažu da sajam raspolaže s oko 13.000m² otvorenog prostora, s oko 2.000m² zatvorenog i oko 2.500m² ugostiteljskog prostora. Dakle za iznajmljivanje ukupno je raspoloživo oko 17.500m². Upravo zbog ove skromne brojke skandalozno je predstavljati Proljetni ili Jesenski sajam kao najveći sajam poljoprivrede u Europi kako se to predstavljalo na lokalnom radiju. To je takva bezočna laž zbog koje bi se svi zajedno morali sramiti. Dovoljno je pogledati samo podatke o sajmu u susjednoj Sloveniji ili onom u Novom Sadu pa da postane jasno da se nemamo čime hvaliti i da se služimo obmanama (ovdje pogledajte podatke o drugim sajmovima, broju izlagača, površini koju zauzima i sl.).


Jednako tako sramotno i obmanjujuće zvuče i napuhani podaci o broju posjetitelja i broju prodanih ulaznica koje nam se iz Gudovca redovito serviraju. Očito za potrebe predizborne kampanje u zajedničkom nastupu direktor sajma i župan su se nedavno hvalili kako je Proljetni sajam vidjelo 50.000 posjetitelja. Njihove hvalospjeve možete pogledati na linkovima koje vam nudimo (klikom na sliku i na link ispod slike).

PREBROJILI ULAZNICE Proljetni sajam privukao pedeset tisuća ljudi

Kolika je to bezočna laž može se najbolje vidjeti iz preciznih podataka samog sajma o prodanim ulaznicama na Proljetnom sajmu 2014. i 2015. godine. Tada je slovom i brojem prodano: 
Godine 2014. prodano je 19.500 ulaznica za  odrasle i 8.755 ulaznica za djecu, invalide i osobe u grupi, dakle ukupno 28.275 ulaznica. U 2015. čak i nešto manje pa je tako prodano 24.664 ulaznice za odrasle te 2.901ulaznica za djecu, invalide i osobe u grupi i 358 obiteljskih ulaznica, što je ukupno 27.923. Podaci o prodanim ulaznicama na Jesenskom sajmu još više potvrđuju da Posavac i Bajs ne govore istinu kada tvrde da je na ovogodišnjem Proljetnom sajmu bilo 50.000 posjetitelja. Godine 2014. na Jesenskom sajmu prodano je 19.343 ulaznice za odrasle i 2.752  ulaznice za djecu, invalide i osobe u grupi, što je ukupno 22.095 ulaznica. U 2015. još i manje, pa je tako za odrasle prodano 18.102 ulaznice i za djecu, invalide i osobe u grupi 1.927, što je ukupno 20.029 ulaznica. Da to malo pojasnimo, u 2014. na Proljetnom i Jesenskom sajmu zajedno prodano je ukupno 50.370 ulaznica. Naredne 2015. na te dvije priredbe zajedno prodano je ukupno 47.952 ulaznice. Trebali uopće više išta reći, čak i malom djetetu je jasno da ne postoji teoretska šansa da je ovogodišnji Proljetni sajam u odnosu na 2014. i 2015. ostvario povećanje broja posjetitelja od 80 posto. Jasno je da su podaci napuhani, što one koji prate što rade Posavac i župan Bajs ne bi trebalo uopće iznenaditi. Ukoliko ta gospoda misle da ovo što tvrdimo ne odgovara istini pozivamo ih da javnosti predoče podatke iz Porezne uprave koja zahvaljujući fiskalizaciji ima preciznu evidenciju o prodanim ulaznicama na svakoj sajamskoj priredbi otkako su uvedene fiskalne blagajne, pa tako i o prodanim ulaznicama na ovogodišnjem Proljetnom sajmu. Gospodo napuhivači čekamo da nas demantirate!
Smatramo da je za ovaj treći dio našeg feljtona sasvim dovoljno i odmah najavljujemo da ćemo za 48 sati izaći s novim nastavkom u kojem ćemo se detaljnije pozabaviti izvješćem držane revizije.

Objavio: marketing@grad-bjelovar.comgrad-bjelovar.com, vlastita kolumna
 • Bjelovar Bs 98
 • Bjelovar Bsnajam
 • Bjelovar Bsbrosure
 • Bjelovar Bssky
Vijest se nalazi u:

 
Bjelovar Saša Pjanić
Bjelovar Dsc 0884
Bjelovar 11r0029
Bjelovar 11r0043
Bjelovar 11r0044
Bjelovar 11r0045
Bjelovar Ds
Bjelovar Dsc 0882
Bjelovar Dsc 0885
Bjelovar Dsc 0893
Bjelovar Dsc 0894
Bjelovar Dsc 0904
Bjelovar Dsc 0941
Bjelovar Img 8563
Bjelovar Img 8564
Bjelovar Img 8568
Bjelovar Img 8573
Bjelovar Img 8575
Bjelovar Img 8581
Bjelovar Img 8584
Bjelovar Img 8585
Bjelovar Kb krivulje page 08
Bjelovar Kb krivulje page 10
Bjelovar Kb krivulje page 12
Bjelovar Kb krivulje page 14
Bjelovar Korice vanjska krivulje
 
Dan Grada BjelovaraTerezijana 2018
 
grad-bjelovar.com preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - grad-bjelovar.com
 
 
Jeste li upoznati sa novim načinom obračuna komunalnih naknada u Bjelovaru?
 •   Da, sve mi je jasno
 •   Da, i ništa mi nije jasno
 •   Ne, ne znam ništa o novom obračunu komunalnih naknada
 
 
#ZapadniBjelovar

 

 

 

 

 

Bjelovar › Vijesti › Blog › Za promišljanje › FELJTON BJELOVARSKI SAJAM 3.dio