Hrebak: HDZ je dobio novog predsjednika,a to je Antun Korušec

grad-bjelovar.com
 

Bjelovar

 
Portal Bjelovar Bjelovar
Osvježeno
19:17
Lis
2016
18

Bjelovar › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › Hrebak: HDZ je dobio novog predsjednika,a to je Antun Korušec

Bjelovar Educirajme banner
IZHR - Internet Znanje Hrvatske
 
 
Najnoviji videi
 
Recepti
Zimska jabukovača - Bjelovar, grad-bjelovar.com Zimska jabukovača
Donosimo ideju kako sami…
Palačinke s povrćem - Bjelovar, grad-bjelovar.com Palačinke s povrćem
Fino i brzo!
Punjeno pile - Bjelovar, grad-bjelovar.com Punjeno pile
Fino,sočno, punjeno…
Čarobni krašuljci - Bjelovar, grad-bjelovar.com Čarobni krašuljci
Slatko!
Igre, igrice
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Bjelovar, grad-bjelovar.com Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Bjelovar, grad-bjelovar.com Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Bjelovar, grad-bjelovar.com Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
CMS sistem za zahtjevne korisnike

CMS sistem za zahtjevne korisnike

 
09
 
11.2013

Hrebak: HDZ je dobio novog predsjednika,a to je Antun Korušec

Hrebak: HDZ je dobio novog predsjednika,a to je Antun KorušecScreenshot: HSLS Bjelovar
 

Održana je -za bjelovarske prilike, spektakularno najavljivana tiskovna konferencija bjelovarskog HSLS-a. Moglo se tako čuti puno toga, posebno o situaciji o Poduzeću za upravljanje sportskim objektima koje vodi više ili manje uspješno (no o tome mi nećemo suditi) Ljerko Ožegović. No, krenimo od toga što je okupljenim novinarima, koji su usput rečeno očekivali i malo više konkretnih riječi na ovoj tiskovnoj konferenciji, rekao Dario Hrebak: "Na sjednici bi se mogla postaviti vrlo neugodna pitanja za određeni nestašluk koji je gradonačelnikov prijatelj i direktor Poduzeća počinio u gradskom Poduzeću za upravljanje sportskim objektima." Gradski HSLS gradonačelniku Korušecu zamjera i situaciju s njegove dvije zamjenice. Naime, kako smo već pisali jedna dogradonačelnica- Lidija Novosel, prije izbora najavljivala je kako će raditi volonterski, a sada radi za mjesečnu plaću koju prosječan stanovnik Bjelovara zaradi za cca 4 mjeseca, dok je druga -Jasna Višnjević, u politiku ušla nestranački, a nedavno je iz ruku Vesne Pusić sa smješkom na licu primila stranačku iskaznicu HNS-a. Dodajmo da njena plaća iznosi 13.935 kuna, dok Lidija Novosel prima 13.325 kuna. Koliko je koja od njih "teška" financijski u privatnom životu, bolje ne spominjati. Novopečena HNS-ovka ima imovinu procjenjenu na cca 2 milijuna kuna, dok je Lidija Novosel nešto siromašnija i posjeduje tek nekoliko stanova u gradu, garažu i mali gradski auto.  Zanimljivo, unatoč brojnim medijskim napisima, nijedna od gradonačelnikovih zamjenica nije imala potrebu narodu koji ih je izabrao objasniti svoje poteze, a i gradonačelnik ne progovara niti riječi o cijeloj situaciji. No, narod je izabrao i sve do novih izbora 2017. moramo "durati" poteze koji nam se možda i ne sviđaju. Možda dogodi se čudo, pjeva Bešlić, no u našem gradu-teško, osim ako nam još koji put pater Linić ne dođe u posjetu. Uglavnom, o dogradonačelnicama je na ovoj tiskovnoj konferenciji HSLS-a pokoju riječ prozborio i Nino Balen: "Smatramo da su zamjenice gradonačelnika svojim neprincipijelnim postupcima obmanule i prevarile bjelovarčane i to smatramo nemoralnim činom i izbornom prijevarom."  Gradski HSLS se priključio HDZ-u u traženju hitne sjednice GV-a, no gradski HDZ  taj zahtjev nije predao. Hrebak je to prokomentirao riječima "Mogu reći da je to jedna neozbiljna politika sadašnjeg vodstva GO HDZ-a, može se iščitati da je HDZ u gradu Bjelovaru dobio novog predsjednika i prije samih izbora, a to je Antun Korušec. "

Predsjednik GO HSLS-a Bjelovar Dario Hrebak o o ovoj se tiskovnoj konferenciji oglasio i priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

"Sazvali smo danas tiskovnu konferenciju i prigodno ju popratili plakatom kojeg ste dobili u prilogu poziva iz razloga da vam dočaramo i drugu stranu bjelovarske političke scene. HSLS je prije nekoliko dana dao svoju suglasnost HDZ-u da zajednički sazovemo izvanrednu sjednicu gradskog vijeća na temu Stanje gradskih poduzeća. Samo zajedničkim potpisima smo to mogli i učiniti. Razlog zašto smo to učinili je što je još jedna firma, a to je gradsko poduzeće za upravljanje športskim objektima zapalo u ozbiljne probleme. Sjetite se da je HSLS prvi govorio o opasnosti koja je prijetila Elektrometalu. Bili smo osporavani tada, znamo kako je završilo. Isto tako kritizirali smo i politička imenovanja u Nadzorni odbor Komunalca, firme koja vrijedi preko 300 milijuna kuna samo iz razloga osiguravanja većine u gradskom vijeću. Ovim putem htjeli smo spriječiti da se nešto loše dogodi i s Gradskim poduzećem za upravljanje športskim objektima. Međutim, dogodile su se čudne stvari u gradskom HDZ-u i naši potpisi nikada nisu stigli do vrata gradske uprave.Smatramo to neozbiljnim načinom vođenja politike iz kojeg iščitavamo da je HDZ dobio novog predsjednika gradske organizacije i prije samih izbora, a to je Antun Korušec. Naime samo gradonačelniku Korušecu odgovara ovakav scenarij po kojem se neće sazvati izvanredna sjednica gradskog vijeća na kojoj bi morao odgovarati na neugodna pitanja gradskih vijećnika vezana uz nestašluk svog prijatelja, direktora Poduzeća za upravljanje športskim objektima. S druge strane, pitanje je možemo li HDZ više smatrati oporbom u gradu Bjelovaru. Gradonačelnik Korušec se oduvijek dičio svojom visokom razinom demokracije u politici te ga ovim putem pozivamo da bude principijelan, sazove sam navedenu sjednicu i demantira nas ukoliko smo u krivu. Šutnjom i cirkusom u HDZ-u samo potvrđuju naše navode. Isto tako, osobno ponovno tražim kao gradski vijećnik da mi se dostavi financijsko izvješće navedenog poduzeća budući da ga do današnjeg dana nisam dobio iako sam ga službeno zatražio na posljednjoj sjednici gradskoga vijeća. Zaključno – HSLS je ostao jedina prava oporba u gradu Bjelovaru te ćemo i dalje ćemo istinski i hrabro, bez dlake na jeziku zastupati interese građana grada Bjelovara bez straha da će nas netko raspustiti iz Zagreba. Bjelovarsku politiku treba voditi u Bjelovaru."
Nakon Hrebaka svoju izjavu dao je i tajnik gradske organizacije HSLS-a Bjelovar Nino Balen:
"Želio bih se osvrnuti na nedavne postupke obiju zamjenica gradonačelnika koji su i medijski bili popraćeni. Naime zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel temeljila je svoju predizbornu kampanju na budućoj volonterskoj ulozi, a sada smo svjedoci kako je još prije isteka kalendarske godine postala profesionalna zamjenica gradonačelnika s neto plaćom koja iznosi nešto više od 13 tisuća kuna mjesečno na teret poreznih obveznika. S druge strane zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević ne zaostaje za njom u neprincipijelnosti ni malo, jer se od početka svoje predizborne kampanje predstavljala kao nezavisni kandidat s jasnom vizijom razvoja gospodarstva, a danas znamo da je zamjenica gradonačelnika Višnjević član HNS-a – a vizija o razvoju gospodarstva je građanima do danas ostala nejasna. HSLS smatra da su zamjenice gradonačelnika svojim neprincipijelnim postupcima obmanule i prevarile Bjelovarčane."
Na izjavu se nadovezala i podpredsjednica Liberalki Zlatka Pemper te predložila sljedeće:
"Vezano uz principijelnost o kojoj je govorio kolega Balen,HSLS ovom prilikom poziva gradonačelnika i njegove zamjenice da od svojih plaća koje ne samo da su visoke već su i prije 2god još i podignute,odvoje svega 10% i iznos preusmjere u socijalne svrhe.Kako mi ne bili samo demagozi, po uzoru na Darinka Kosora svi naši dužnosnici u županiji će od svojih vijećnićkih naknada odvojiti minimalno 10% te navedeni iznos donirati socijalno ugrožnim obiteljima na božićnom domjenku koji HSLS organizira kao i svake godine i na koji ćete i vi biti pozvani.
"
       

      

Autor: grad-bjelovar.comgb
  • Bjelovar Screenshot: HSLS Bjelovar
Vijest se nalazi u:

 
Bjelovar Bj-gore-desno
Bjelovar www.adax.hr
Bjelovar www.ceramic-studio.net
Bjelovar www.darido.hr
Bjelovar www.futura-dental.hr
Bjelovar www.dokuart.hr
Bjelovar www.eurocable.hr
Bjelovar www.futura-dental.hr
Bjelovar www.herba-laboratorij.hr
Bjelovar www.metalac-inox.hr
Bjelovar www.navitech.hr
Bjelovar www.nkim.hr
Bjelovar www.showroom.hr
Bjelovar www.sesvete-medic-centar.hr
Bjelovar www.spa-studio.hr
 
Sveta tri kraljaNova godinaSveti StjepanBožićDan svih svetihDan neovisnostiŠpacirfestDan grada BjelovaraLiburnia Jazz FestivalTerraneo
 
grad-bjelovar.com preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Jutarnji List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Sportske Novosti Današnje izdanje (i do 80% popusta) Slobodna Dalmacija Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - grad-bjelovar.com
 
 
Sviđa li Vam se novi izgled portala?
  •   Da
  •   Ne
 
 
IZHR 4.0

 

Bjelovar › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › Hrebak: HDZ je dobio novog predsjednika,a to je Antun Korušec